Touch Lux Ondersteuning

FAQ

• De computer herkent het apparaat niet.

Als de computer uw apparaat niet herkent kunt u de volgende stappen volgen:

1. Controleer of het apparaat aan staat voordat u het apparaat met de computer verbindt. Het apparaat moet ingeschakeld zijn en moet het hoofdmenu geladen hebben voordat u de connectie met de computer maakt. Het wordt ook aanbevolen de communicatie instellingen van uw Pocketbook te controleren: Instellingen – Connectiviteit – USB modus – Vragen bij verbinding (Bij de modellen 622 met firmware versie 4.4, 623, 624, 626, 614, 515, 801 selecteer Instellingen – Geavanceerde instellingen – Systeem – USB modus – Vragen bij verbinding). Om de instelling te activeren drukt u op de Pagina terug knop om op het hoofdmenu te komen.

Hierna kunt u het apparaat met de USB-kabel aan uw computer verbinden. Er zal een menu op het apparaat verschijnen met de keuzes PC Link en opladen. Kies PC Link en ga op uw computer naar de bestandsbrowser. Hier moet de verwijderbare schijf “Pocketbook Device” te vinden zijn.

2 . Controleer of de kabel goed in de USB-poort zit. U kunt ook andere USB-poorten proberen of zelfs eventueel een andere kabel.

3 . Sluit het apparaat door middel van de USB-kabel aan op een USB-poort aan de achterkant van uw computer.

4 . Controleer of het apparaat over de nieuwste firmware beschikt. Om dit te doen gaat u naar Instellingen – Informatie over het apparaat – Firmware versie. Alle beschikbare firmware is te vinden op de officiële website www.pocketbook-int.com (Op de "Ondersteuning" pagina kunt u het model selecteren). Als uw apparaat geüpdate moet worden kunt u de Upgrade handleiding op de Documentatie pagina vinden.

5 . Als uw apparaat over de nieuwste firmware beschikt en bovenstaande stappen geen effect hebben gehad kunt u het interne geheugen van het apparaat formatteren via het menu Instellingen – Aanvullende instellingen – Systeem – Formatteren intern geheugen (Instellingen/Configuraties – Onderhoud – Intern geheugen formatteren)

Voor het uitvoeren van de procedure moet u het apparaat aan uw PC koppelen en alle gebruikersgegevens opslaan (inclusief de vooraf geïnstalleerde fictie boeken wanneer nodig) aangezien deze worden verwijderd.

• De vooraf geïnstalleerde spelletjes en applicaties zijn verdwenen.

In dit geval moet u het interne geheugen van het apparaat formatteren via het menu Instellingen – Aanvullende instellingen – Systeem – Formatteren intern geheugen (Instellingen/Configuraties – Onderhoud – Intern geheugen formatteren) Voor het uitvoeren van de procedure moet u het apparaat aan uw PC koppelen en alle gebruikersgegevens opslaan (inclusief de vooraf geïnstalleerde fictie boeken wanneer nodig) aangezien deze worden verwijderd.

• Hoe kan ik additionele woordenboeken installeren op mijn Pocketbook?

Aanvullende woordenboeken kunnen gekocht worden op onze officiële content-store www.bookland.com

Instructies voor het installeren van woordenboeken op de PocketBook Pro series

Instructies voor het installeren van woordenboeken op de  PocketBook Basic en Touch series

Instructies voor het installeren van woordenboeken op een PocketBook met Android OS

• Hoe kan ik boeken op het apparaat zetten?

Zet het apparaat aan en verbind het aan uw PC door middel van de micro-USB kabel. Er zal u gevraagd worden de USB modus te selecteren, hierbij moet gekozen worden voor PC Link. Uw computer zal het apparaat zien als verwijderbare schijf (als er een micro-SD kaart inzit als twee schijven). Nu kunt u bestanden kopiëren naar het apparaat of de SD-kaart door middel van uw bestandsbrowser. Klik met uw rechtermuisknop op het bestand en kies kopiëren. Ga dan naar het geheugen van het apparaat of de SD-kaart, klik met uw rechtermuisknop en selecteer plakken. Houd er rekening mee dat archiefbestanden met een .zip of .rar extensie eerst uitgepakt moeten worden voordat de bestanden op het apparaat gezet kunnen worden.

• Hoe kan ik de batterij goed opladen?

Het apparaat moet uitgeschakeld zijn tijdens de twee eerste oplaad sessies. Het wordt aanbevolen het apparaat de eerste keer 8 tot 10 uur op te laden. De keren hierna zal 2 tot 3 uur genoeg zijn om de batterij volledig op te laden. De batterij kan opgeladen worden door het apparaat aan uw PC te koppelen met de bijgeleverde USB kabel. Wandopladers met de volgende specificaties kunnen ook gebruikt worden: 5 Volt, 1 Ampère.

• Hoe kan ik een bestand van mijn apparaat verwijderen?

Er zijn twee manieren om dit te doen:

1. Zet het apparaat aan en verbind het aan uw PC door middel van de micro-USB kabel. Er zal u gevraagd worden de USB modus te selecteren, hierbij moet gekozen worden voor PC Link. Uw computer zal het apparaat zien als verwijderbare schijf (als er een micro-SD kaart inzit als twee schijven). Nu kunt u bestanden van uw apparaat of SD-kaart verwijderen met uw bestandsbrowser. Klik met uw rechtermuisknop op het bestand en kies verwijderen.

2. Kies bibliotheek op het hoofdmenu van uw apparaat, selecteer het bestand dat u wilt verwijderen en houdt de OK knop ingedrukt tot het menu verschijnt. Kies Bestand – Verwijderen (bij touchscreen modellen moet u op het bestand of map drukken totdat het menu verschijnt. Dan kunt u op Bestand – Verwijderen drukken.

• Hoe kan ik mijn apparaat verbinden met een Wi-Fi netwerk?

Voor de Pocketbook 622 (software versie 4.4), 623, 624, 626, 614, 515 en 801 kunt u automatische connectie instellen. Hiervoor kunt u de volgende stappen volgen: 1. Ga naar Instellingen – Netwerk en zet netwerktoegang aan. 2. Selecteer uw netwerk van de lijst, vul uw wachtwoord in en druk op Connect.

Voor alle andere modellen kunt u alsvolgt een Wi-Fi verbinding tot stand brengen:

1. Ga naar Instellingen – Connectiviteit – Wi-Fi - <Connectie 1>.
    2. Selecteer Netwerk naam (SSID) en selecteer één van de beschikbare netwerken (of vul de SSID in met het schermtoetsenbord als het netwerk verborgen is).
    3. Standaard krijgt de <Connectie naam> de naam van het netwerk (SSID)
    4. Selecteer de juiste netwerkbeveiliging en vul het wachtwoord in.
    5. Om te controleren of het netwerk goed ingesteld is kunt u op Test verbinding drukken.
  • Ik kan de systeemmap niet vinden.

Als u de systeemmap niet kunt vinden terwijl het apparaat aan de PC gekoppeld is is de map verborgen.

Om toegang te krijgen tot de map moet u de volgende stappen ondernemen:

1. Open de hoofdmap van het interne geheugen van het apparaat met behulp van het Bestandsbeheer en selecteer Service (wanneer niet zichtbaar kunt u op ALT drukken). – Kies Map eigenschappen.

2. Open het Weergave tabblad

3. Deactiveer de “Verberg beschermde systeembestanden en mappen” optie.

4. Activeer de “Laat verborgen bestanden en mappen zien” optie. Bevestig uw keuze met Ja en Toepassen.

Als de procedure goed is uitgevoerd kunt u de mappen vinden in het interne geheugen van het apparaat.

• Kan ik aanvullende applicaties installeren?

Programma’s en spellen moeten special voor het apparaat aangepast zijn. Aangepaste applicaties zijn al op het apparaat geïnstalleerd en kunnen onder Applicaties gevonden worden.

• Welk wachtwoord moet ik invullen voor het installeren van TTS?

Het bestand van het TTS pakket moet een .pbi extensie hebben. Als er gevraagd wordt om een wachtwoord betekent dit dat u een .zip bestand heeft gedownload. In dit geval raden wij u aan het goede bestand te downloaden met behulp van Google Chrome of Mozilla Firefox. U kunt ook de bestandsextensie veranderen door het bestand opnieuw op te slaan met de .pbi extensie.

• Welke SD-kaarten worden door dit apparaat ondersteund?

Alle micro SD en micro SD HC kaarten van snelheidsklasse 2 tot 10 die niet groter zijn dan 32 GB. De kaart moet geplaatst worden zoals in de gebruiksaanwijzing vermeld staat (afhankelijk van het model moet de beschreven kant naar boven of onderen gericht zijn). Het apparaat moet bij het plaatsen van de geheugenkaart uitgeschakeld zijn. Gebruik uw nagel om de kaart volledig naar binnen te duwen tot u een klik hoort.

Woordenboeken

Woordenboekconvertor

(zip, 64.27 КB)

Woordenboek Dahl

(dic, 9.02 MB)

Boekcollectie

Armenian.zip

(zip, 3.27 MB)

Azerbaijan.zip

(zip, 12.22 MB)

Belorussian.zip

(zip, 3.56 MB)

Bulgarian.zip

(zip, 4.49 MB)

Czech.zip

(zip, 10.81 MB)

Danish.zip

(zip, 6.29 MB)

Dutch.zip

(zip, 1.25 MB)

English.zip

(zip, 74.37 MB)

French.zip

(zip, 29.98 MB)

Georgian.zip

(zip, 6.69 MB)

German.zip

(zip, 63.98 MB)

Italian.zip

(zip, 4.09 MB)

Kazakh.zip

(zip, 3.84 MB)

Polish.zip

(zip, 5.10 MB)

Portuguese.zip

(zip, 1.69 MB)

Russian.zip

(zip, 188.05 MB)

Slovak.zip

(zip, 3.59 MB)

Spanish.zip

(zip, 3.48 MB)

Ukrainian.zip

(zip, 50.39 MB)

Text to speech

TTS Arabic Male

(pbi, 91.32 MB)

TTS English (UK) Female

(pbi, 107.57 MB)

TTS English (UK) Male

(pbi, 106.05 MB)

TTS English (US) Male

(pbi, 77.64 MB)

TTS Germany Female

(pbi, 101.31 MB)

TTS Germany Male

(pbi, 94.09 MB)

TTS Hungarian Female

(pbi, 84.61 MB)

Danish Mads

(pbi, 455.47 MB)

Danish Naja

(pbi, 413.80 MB)

Dutch Lotte

(pbi, 316.25 MB)

Dutch Ruben

(pbi, 274.29 MB)

English(American) Eric

(pbi, 301.06 MB)

English(American) Ivy

(pbi, 269.63 MB)

English(American) Joey

(pbi, 273.30 MB)

English(American) Justin

(pbi, 359.01 MB)

English(American) Kendra

(pbi, 278.14 MB)

English(American) Salli

(pbi, 361.03 MB)

English(British) Amy

(pbi, 280.86 MB)

English(British) Brian

(pbi, 296.83 MB)

English(British) Emma

(pbi, 271.13 MB)

English(Indian) Raveena

(pbi, 376.10 MB)

English(Welsh) Geraint

(pbi, 252.98 MB)

English(Welsh) Gwyneth

(pbi, 290.99 MB)

French(Canadian) Chantal

(pbi, 260.63 MB)

French Céline

(pbi, 253.02 MB)

French Mathieu

(pbi, 267.79 MB)

German Hans

(pbi, 261.86 MB)

German Marlene

(pbi, 279.14 MB)

Icelandic Dóra

(pbi, 506.34 MB)

Icelandic Karl

(pbi, 481.52 MB)

Italian Carla

(pbi, 288.77 MB)

Italian Giorgio

(pbi, 262.31 MB)

Norvegian Liv

(pbi, 489.83 MB)

Polish Agnieszka

(pbi, 309.01 MB)

Polish Ewa

(pbi, 97.98 MB)

Polish Jacek

(pbi, 57.18 MB)

Polish Jan

(pbi, 57.46 MB)

Polish Maja

(pbi, 97.95 MB)

Portuguese Cristiano

(pbi, 410.79 MB)

Romanian Carmen

(pbi, 59.10 MB)

Russian Tatyana

(pbi, 339.01 MB)

Spanish(American) Miguel

(pbi, 217.68 MB)

Swedish Astrid

(pbi, 501.12 MB)

Turkish Filiz

(pbi, 432.56 MB)

Welsh Geraint

(pbi, 337.02 MB)

Welsh Gwyneth

(pbi, 363.95 MB)

Heeft u een vraag?

Bestandsextensies: JPEG, PNG, GIF.